Submitting Form...

Error try again.

Form received.

Love to hear from you!!!

contact

 

BigBand Heerlen is in in 1982 gestart in de Muziekschool Heerlen. Aanvankelijk was het de bedoeling om leerlingen ervaring te laten opdoen in het spelen van bigbandmuziek.

Inmiddels is de band, o.l.v. Joris Minten, uitgegroeid tot een zelfstandig orkest dat al meer dan 200 concerten in de regio en ver daarbuiten heeft verzorgd. Enkele voorbeelden zijn: Jazz Mecca Maastricht, Sonesta Hotel Amsterdam, Disney Resort Parijs en de in Granada gelegen voormalige jazzclub El Secadero.

Door het constant hoge muzikale niveau van de Big Band en de daaruit ontstane naamsbekendheid is het gelukt een samenwerking te realiseren met tal van internationaal bekende solisten op het gebied van de jazzmuziek.

 de band

Disney Loves Jazz

15 dec Auberge de Rousch

De liedjes uit de animatiefilms van Disney zijn inmiddels echte standards. Wereldwijd groeiden hele generaties op met deze nummers - ze maken deel uit van een collectief geheugen waarin de dierbaarste jeugdherinneringen huizen. Zondag 15 december (16:00 uur) blaast BigBand Heerlen en Geralt van Gemert met het concert ‘Disney Loves Jazz’ de tekenfilmklassiekers nieuw leven in.

Disney hield van jazz, dat blijkt duidelijk uit de vele swingnummers in diens films. Maar de gevoelens waren ook wederzijds. De jazz ontfermde zich net zo hartelijk over de liedjes van Disney, ook over die die niet als pure jazz van de schrijftafel waren gekomen. Kijk naar de klassieker When You Wish Upon a Star, het mierzoete liedje van de tekenfilm Pinocchio. Het nummer werd pas echt een hit dankzij uitvoeringen van Louis Armstrong, het Dave Brubeck Quartet en het orkest van Glenn Miller. En zelfs de moderne jazz ging ermee aan de haal, van Sun Ra tot Keith Jarrett en Wynton Marsalis. Het nummer werd een van de geliefdste jazz-standards uit de Disney-catalogus.

Waarom de Disneysongs het zo goed doen valt te verklaren! Iedereen heeft mooie herinneringen aan de filmscènes waarbij die liedjes voor het eerst werden gehoord. Of ziet die sniffende kleuter weer naast zich op de bank bij het ontroerende You’ll Be in my Heart uit Tarzan (1999). De Disneyliedjes grijpen nu eenmaal zonder omwegen in het gevoelsleven. En daarom houdt iedereen van Disney.

Op 15 december vanaf 16:00 uur brengt de BigBand Heerlen en zanger Geralt van Gemert in Auberge de Rousch (Kloosterkensweg 17 Heerlen) een uitgebreide hommage aan de muziek van Disney. Kippenvel voor u, kippenvel voor uw (klein)kinderen!!

Het concert is een co-productie van BigBand Heerlen en de Jazzclub Zuid Limburg.

 

 

TICKETS

?

gigs

We zijn voortdurend op zoek

naar nieuwe plekken om

op te treden.

Neem gerust contact op als

je zin hebt in een spetterende

avond swing (met of zonder zang).

Info en boekingen via contact

 

Repetitiedag:

Maandagavond 19.45 - 22:00 uur

Leiehoes,

Limburgiastraat 36,

6415 VT Heerlen

 

 

Zondag 15 december 2019 - 16:00 uur

Disney Loves Jazz Auberge de Rousch

Locatie: Auberge de Rousch, Kloosterkensweg 17, 6419 PJ Heerlen

 

meer informatie HIER en op onze Facebookpagina.

TICKETS

?

F
F